
Espresso Martini
En ikonisk kaffecocktail, der sætter et strejf af elegance til lejligheden. Denne drink er næsten fejlfri, den eneste ulempe er, at det er svært at genskabe den uden alkohol. Et almindeligt alternativ er at erstatte spiritus med 3 cl kondenseret mælk for at skabe en mocktail, der giver sin egen cremede version af espresso martini.

Ingredienser (1 portion)
3 cl vodka
3 cl kaffe spiritus (købt eller hjemmelavet)
1 kapsel Sjöstrand Espresso N°1
1 spsk kakaopulver til pynt (valgfrit)
Is, nok til at fylde din shaker
Forberedelser
1 cocktailglas
1 kop (til espressobrygning)
1 shaker
2 små flade tallerkener (til dekoration af kanten)
Beskrivelse
Trin 1. Sørg for at have isen klar
Trin 2. Bryg en kop espresso og lad den køle af.
Trin 3. Mens kaffen afkøles, hæld 1 tsk kaffe på en tallerken og fordel kakaopulver (bredt nok til at dække cocktailglasets kant) på en anden tallerken. Dyp først kanten af glasset i kaffen, derefter på tallerkenen med kakaopulver. For at sikre, at spidsen af glasset bliver dækket, skal du holde det lige over overfladen af den anden plade, men stadig i kakaoen.
Trin 4. Fyld din shaker med is. Hæld vodka, kaffespiritus og resten af den afkølede kaffe i. Læg låg på og giv den en rigtig god shake.
Trin 5. Sæt låget på igen og hæld det i dit cocktailglas.
Trin 6. Server straks og nyd det køligt.
-
EspressomaskineDKK 2.595
-
N°1 Espresso (100 kapsler)DKK 295 — eller abonner og spar op til 20%
-
Five FlavoursDKK 150
-
N°1 Espresso (10 kapsler)DKK 32 — eller abonner og spar op til 10%