• Fri fragt på ordre over 500 DKK
  • For leveringer før jul: Bestil senest kl. 11.00 den 15. december
Sjostrand Coffee Denmark

Vores koncept er opbygget af en familie med passion for bæredygtighed, design og – selvfølgelig – rigtig lækker kaffe. Vi prøver at inspirere til en grønnere livstil med simple, men dog banebrydende innovationer.

  • Fri fragt på ordre over 500 DKK
  • For leveringer før jul: Bestil senest kl. 11.00 den 15. december

KAFFE


Kaffens oprindelse

Kaffe er en velkendt drik over hele verden med over 1 milliard kaffedrikkere. Det er det næstmest eksporterede produkt efter olie. Kaffebønner, frøene fra kaffebusken, bruges til at lave denne populære drik. Kaffebusken er hjemmehørende i det subtropiske Afrika, og den vokser udelukkende under sammenlignelige forhold på tværs af ækvator, hvorfra den eksporteres til andre områder af verden. Kaffeforbruget opstod i Etiopien for to tusinde år siden og har siden bevæget sig gennem Den Arabiske Halvø til Tyrkiet og videre.

Kaffebønner eller bær?

Kaffebønner, som vi kender dem, er frø fra et bær, der ligner et kirsebær og vokser på buske. Den har fået sit navn fra bærets frø, som ligner bønner. For at lave kaffe indeholder hvert kaffebær to frø, som plukkes og ristes. 

En rig smag

Få varer har så forskelligartet et spektrum af dufte som kaffe, der har hundredvis af dem, hver med sin egen særskilte smagsprofil. Når du overvejer ting som bønnetype (Arabica eller Robusta), vækststed, vejr, stegning og blanding, udvides smagsspektret endnu mere. Det er det, der gør kaffen så tilpasningsdygtig; Forskellige blandinger og ristninger er passende til forskellige slags kaffedrikke, såsom espresso eller lungo, såvel som de medfølgende komplimenter eller mad.

Koffein

Kaffe har en unik kvalitet ved, at den indeholder naturligt høje mængder koffein, som kan forbedre koncentratet og undgå træthed midlertidigt. Du kan blive opmærksom bare ved at dufte kaffe. Forskere har opdaget, at blot indånding af aromaen af kaffe kan ændre aktiviteten af visse gener i hjernen og lindre søvnmangel. Koffein rammer hurtigt blodbanen, når du drikker kaffe. Ifølge legenden bemærkede gedehyrder i Etiopien i det 10. århundrede, at koffein fik deres geder til at “danse” efter at have spist kaffebær. Den første kop kaffe blev udviklet, da en lokal munk lavede en drink med bærrene og opdagede, at den holdt ham vågen hele natten.

Sundhedsmæssige fordele ved kaffe

Kaffe er den største kilde til antioxidanter i USA, ifølge en undersøgelse fra University of Scranton. Hver dag indtager den gennemsnitlige amerikaner 1299 mg antioxidanter fra kaffe. Med 294 mg antioxidanter kommer te på andenpladsen. Kaffe kan også hjælpe dig med at tabe dig og leve længere. Kaffe kan dog overdoseres. Koffeintoksicitet kan resultere i symptomer lige fra rastløshed og kvalme til uregelmæssige, hurtige hjerteslag og anfald. Men for at nå et dødbringende niveau skal man indtage over 100 kopper kaffe på kort tid, så det handler ikke så meget om normal kaffebrug, som det handler om afvigende brug af koffeinrige genstande.

Udfordringer med kaffe

Kaffe dyrkes i dag af over 25 millioner avlere i mere end 50 nationer. Kaffe dyrkes stadig i subtropiske klimaer. Så meget, at vejret i Brasilien har den største indflydelse på kaffepriserne rundt om i verden. Tørke og frost er to eksempler på dårligt vejr, der kan signalere fremtidig kaffeknaphed og hæve priserne. Som et resultat er det afgørende at opretholde et stabilt klima. Alligevel er subtropiske regioner geografisk begrænset til steder omkring ækvator, hvilket nødvendiggør langdistancetransit for at nå alle kaffeentusiaster på planeten. Kaffe er også en af de mest sprøjtede afgrøder, hvor pesticider ikke kun dækker buske og bønner, men også strømmer ud i grundvandet, hvilket truer den biologiske mangfoldighed og landmændenes arbejdsforhold.

Others do climate warming.
We do climate positive.

Sjöstrand

En tilgang til at løse disse problemer er udelukkende at bruge økologisk kaffe. Dette eliminerer ikke kun behovet for giftige pesticider, men det fremmer også mere miljøvenligt landbrug. Økologiske kaffebønner dyrkes ofte i skyggen af andre planter og træer, hvilket skaber naturlige kulstofdræn i processen. Ifølge den svenske naturfredningsforening udleder økologisk kaffe kun en tredjedel af, hvad normal kaffe gør.


Sjöstrand bruger kun økologiske Arabica bønner, og vi kompenserer altid for mindst 110 procent af vores kaffes udledning. Emissionerne beregnes for hele kaffens livscyklus, inklusive rejsen fra bønne til kop.  

You're using an old browser

Old browsers only have partial support for new technology and doesn't give the website an honset chance to live up to its fully potential. You can easily download an other web browser that works better. Here is onyl a few modern browsers that works great!

Update my browser

I'd like to continue anyway