• Fri fragt på ordre over 500 DKK
Sjostrand Coffee Denmark

Vores koncept er opbygget af en familie med passion for bæredygtighed, design og – selvfølgelig – rigtig lækker kaffe. Vi prøver at inspirere til en grønnere livstil med simple, men dog banebrydende innovationer.

  • Fri fragt på ordre over 500 DKK

Krebsefester

I Sverige er august krebsæson, og det er typisk at deltage i et eller flere krebsefester inden månedens udgang. “Krebs-premieren” er sæsonens officielle startdato, og skaldyrsfans er ofte ivrige efter at holde den første fest denne dag. 

Hvad er der med krebs?

Selvom det er en skaldyr, betragtes den ikke som en luksusfødevare i andre områder af verden, og den er en almindelig skaldyr i Sverige, hvor den kan fås i søer og langs landets vestkyst. Det er blevet brugt som et supplement til religiøs faste og som en nærende aftensmad for landmænd. Krebsefiskeri er forbudt i Sverige mellem november og 7. august hvert år, hvilket gav anledning til forestillingen om krebsepremieren, som historisk blev afholdt den 7. august. Fejringen er flyttet til den første onsdag i august, efter at forbuddet blev ophævet, og kærligheden til krebs fortsætter den dag i dag. 

Dekorationer

Krebsefejringerne hylder månen, hvorimod midsommer er en fejring af solen og Moder Jord. I løbet af august måned virker månen større end normalt på himlen med en dyb orange nuance. I Sverige omtales den som Augustmånen. Mange af dekorationerne under krebsefester er inspireret af månen, hvor August Moon lanternen er den mest traditionelle. Fordi skaldyr er sådan en sjusket ret at indtage, kræves matchende servietter og hatte. 

Krebsefesttilskud

Man fejler aldrig kaffe i Sverige, heller ikke til en fest som krebsefesten, så sørg for altid at have en kop klar, hvis nogen af jer gæster vil have en (eller flere). Vi har dækket dig med de ting, du skal bruge til denne specifikke kaffe lejlighed. 

You're using an old browser

Old browsers only have partial support for new technology and doesn't give the website an honset chance to live up to its fully potential. You can easily download an other web browser that works better. Here is onyl a few modern browsers that works great!

Update my browser

I'd like to continue anyway