
Limited Edition Bam Bam
Hos Sjöstrand har vi indgået et samarbejde med den svenske specialkaffevirksomhed Lykke kaffegårdar om at udvikle en espressokapsel, der sætter kryds i alle de rigtige bokse for, hvad der gør kaffen fantastisk. Vil du mærke BAM BAM’s indflydelse? Prøv at læse linjerne nedenfor højt og sig “BAM!” efter hver enkelt.
- Glat og levende med strejf af fransk nougat, hvid chokolade og karamel (BAM!)
- Smagfuld og afbalanceret stegeprofil (BAM!)
- Fuldt komposterbare, friskhedsforseglede, plantebaserede kaffekapsler
- Kaffebønner dyrket i små gårde
- Økonomisk, socialt og miljømæssigt bæredygtigt
- Nul skade på alle interessenter
- Fuld sporbarhed
- Klimakompenseret
Bønnerne, der anvendes i Limited Edition BAM BAM-blandingen, dyrkes på Lykke kaffegårdars egne små gårde i Espiritó Santo, Brasilien og Agua de Nieves, Peru.
Kaffens oprindelse

Brasilien
Omkring 400 km nord for Rio de Janeiro ligger kafferegionerne Espiritó Santo og Caparaó. I modsætning til regionerne længere mod vest, hvor kaffeplantagerne er massive, flade og drives af maskiner, er gårdene i Espiritó Santo og Caparaó mindre og ligger på meget stejlere skråninger og drives af familier og forvaltes manuelt med enorm omhu.
Region: Bateia, Castelo – Espiritó Santo
Højde: 800-1200 m Proces: Pulped/Natural.
Lige efter høsten skrælles kaffekirsebærene og adskilles fra deres papirmasse, hvorefter de tørres ude i den åbne højlandsbrise og sol.

Peru
For at komme til den lille gård i Agua de Nieve fra den peruvianske hovedstad, Lima, skal man krydse Andesbjergene og gennem de kaffedyrkningsregioner Selva Central. Navnet Agua de Nieve, direkte oversat til “snevand”, siges at have fået sit navn til ære for det smeltende snevand, der strømmer ned fra Andestoppene, som i dag nærer jorden, hvor kaffeplanterne vokser.
Region: Agua de Nieves, Monobamba
Højde: 1600-2100 m
Proces: Vasket proces.
Kaffekirsebærrene skrælles af deres papirmasse og lades hvile i deres sukkersmelte i 24-36 timer. I løbet af disse timer opløses sukkeret gennem en gæringsproces, hvorefter bønnerne vaskes i frisk kildevand for at fjerne eventuel resterende papirmasse og derefter tørres langsomt og jævnt på hævede borde.