• Fri fragt på ordre over 500 DKK
Sjostrand Coffee Denmark

Vores koncept er opbygget af en familie med passion for bæredygtighed, design og – selvfølgelig – rigtig lækker kaffe. Vi prøver at inspirere til en grønnere livstil med simple, men dog banebrydende innovationer.

  • Fri fragt på ordre over 500 DKK

Limited Edition Bam Bam

Hos Sjöstrand har vi indgået et samarbejde med den svenske specialkaffevirksomhed Lykke kaffegårdar om at udvikle en espressokapsel, der sætter kryds i alle de rigtige bokse for, hvad der gør kaffen fantastisk. Vil du mærke BAM BAM’s indflydelse? Prøv at læse linjerne nedenfor højt og sig “BAM!” efter hver enkelt.

Bønnerne, der anvendes i Limited Edition BAM BAM-blandingen, dyrkes på Lykke kaffegårdars egne små gårde i Espiritó Santo, Brasilien og Agua de Nieves, Peru.

Kaffens oprindelse

Brasilien 

Omkring 400 km nord for Rio de Janeiro ligger kafferegionerne Espiritó Santo og Caparaó. I modsætning til regionerne længere mod vest, hvor kaffeplantagerne er massive, flade og drives af maskiner, er gårdene i Espiritó Santo og Caparaó mindre og ligger på meget stejlere skråninger og drives af familier og forvaltes manuelt med enorm omhu. 

Region: Bateia, Castelo – Espiritó Santo
Højde: 800-1200 m Proces: Pulped/Natural.  
Lige efter høsten skrælles kaffekirsebærene og adskilles fra deres papirmasse, hvorefter de tørres ude i den åbne højlandsbrise og sol.

Bam Bam in the nature

Peru

For at komme til den lille gård i Agua de Nieve fra den peruvianske hovedstad, Lima, skal man krydse Andesbjergene og gennem de kaffedyrkningsregioner Selva Central. Navnet Agua de Nieve, direkte oversat til “snevand”, siges at have fået sit navn til ære for det smeltende snevand, der strømmer ned fra Andestoppene, som i dag nærer jorden, hvor kaffeplanterne vokser.

Region: Agua de Nieves, Monobamba 
Højde: 1600-2100 m 
Proces: Vasket proces.  
Kaffekirsebærrene skrælles af deres papirmasse og lades hvile i deres sukkersmelte i 24-36 timer. I løbet af disse timer opløses sukkeret gennem en gæringsproces, hvorefter bønnerne vaskes i frisk kildevand for at fjerne eventuel resterende papirmasse og derefter tørres langsomt og jævnt på hævede borde.

You're using an old browser

Old browsers only have partial support for new technology and doesn't give the website an honset chance to live up to its fully potential. You can easily download an other web browser that works better. Here is onyl a few modern browsers that works great!

Update my browser

I'd like to continue anyway