• Fri fragt på ordre over 500 DKK
Sjostrand Coffee Denmark

Vores koncept er opbygget af en familie med passion for bæredygtighed, design og – selvfølgelig – rigtig lækker kaffe. Vi prøver at inspirere til en grønnere livstil med simple, men dog banebrydende innovationer.

  • Fri fragt på ordre over 500 DKK

Midsommer

Midsommer er en så betydningsfuld og veloverholdt højtid i Sverige, at mange forveksler den med den nationale helligdag. Midsommeraftens fejring finder sted omkring sommersolhverv – den dag på året med de længste dagslystimer – og kan dateres tilbage til vikingetiden, længe før Sverige blev grundlagt. Mens traditioner varierer fra område til område i Sverige, er der nogle få elementer, der er universelle. 

Midsommer Majstang

Midsommer-majstangen – den mest emblematiske del af dagen – adskiller den svenske midsommer fra den i nærliggende lande som Finland. Majstangen er et højt kors med ringe, der er blevet helt dækket af blade og pyntet med blomster og bånd. Måden, de er dekoreret på, varierer lidt fra sted til sted, men den generelle form og design er den samme, og de repræsenterer alle Moder Jords frugtbarhed. Majstangen vokser i størrelse i forhold til fejringens størrelse. 

Majstangskonstruktionen sættes sammen og opstilles på jorden som led i midsommerforberedelserne. Musikken og dansen begynder, når alle er oppe. Dansen akkompagneres af svensk folkemusik, som hyppigt opføres med instrumenter som violin og nøgleharpe. Deltagere i alle aldre udfører af og til fjollede danse såsom sm grodorna (små frøer), hvor alle klæder sig ud som frøer. 

Midsommer Tøj

Der er to traditionelle stilarter til udklædning til midsommer: folkemusik og den hvide kjole/skjorte. 

Folketøj og dragter varierer alt efter ens arv, men de repræsenterer alle ens hjemby gennem komplekse vævede designs, der symboliserer denne placering. Normalt væver kunstnere dem i hånden. Fordi de er tidskrævende og dyre at bygge, bliver de kun brugt ved ekstraordinære lejligheder som sankthansaften.  

Den hvide kjole er en mindre kompliceret, men næsten lige så traditionel mulighed. Fordi mange mennesker ikke har deres eget folketøj, bærer de fleste kvinder hvide kjoler, mens mænd bærer hvide eller lyseblå skjorter.  

Blomsterkronen på deres hoveder er noget, de alle har til fælles, uanset hvordan de er klædt. Kronerne placeres normalt på majstangen samtidig med, at majstangen dekoreres. 

Midsommer Mad

Der er ingen svensk fest uden kaffe, og i midsommer serveres det til morgenmad, frokost, eftermiddags fika og aftengrillen. Madmæssigt kan man få hvad man vil til morgenmad, men frokosten er lidt mere traditionel, som ofte er en kold buffet med sommerkartofler, syltede sild i flere varianter, knäckebröd (eller svensk hårdt brød) og fade med mere almindelig mad genstande. Alt serveres på et langbord med øl, spice spiritus eller snaps. Frokosten er dagens vigtigste måltid, da den serveres på det tidspunkt, hvor solen er på sit højeste, og ofte er længere på grund af feststemningen. Der er også specifikke sange, der følger med hvert snaps. Frokost efterfølges af fika, som inkluderer kaffe, jordbær, flødeskum og ofte jordbærkage. Aftensmaden, ofte anrettet som en grill, går bagefter. 

Midsommer spil

I løbet af dagen arrangeres der jævnligt mange aktiviteter. Efter at have danset rundt om majstangen er det kutyme at spille spil med venner og familie, som ofte er sat op på konkurrenceplan. Forskellige hold kæmper i 10-kampe med en række forhindringer, såsom at hoppe i sæk eller kapløb med en ske i munden, mens de balancerer et æg på det uden at knække det. 


Sommerdrikkevarer

Midsommer-tilskud

You're using an old browser

Old browsers only have partial support for new technology and doesn't give the website an honset chance to live up to its fully potential. You can easily download an other web browser that works better. Here is onyl a few modern browsers that works great!

Update my browser

I'd like to continue anyway