• Fri fragt på ordre over 500 DKK
  • For leveringer før jul: Bestil senest kl. 11.00 den 15. december
Sjostrand Coffee Denmark

Vores koncept er opbygget af en familie med passion for bæredygtighed, design og – selvfølgelig – rigtig lækker kaffe. Vi prøver at inspirere til en grønnere livstil med simple, men dog banebrydende innovationer.

  • Fri fragt på ordre over 500 DKK
  • For leveringer før jul: Bestil senest kl. 11.00 den 15. december

Sjöstrand – en sand islandsk succes-saga

Idéen op at tage Sjöstrand-konceptet til Island opstod den første gang, at Gunnar Stein Jonsson og hans kone Elisabet så Sjöstrand’s espressomaskine i Artilleriet-forretningen i Göteborg, 2017. Maskinens fantastiske design fangede omgående deres opmærksomhed, og de forstod med det samme, at Sjöstrand’s fokus på design og bæredygtighed ville blive en succes på Island – et land med stort klimafokus.

Sammen med deres islandske forretningspartnere, Álfrún og Viktor, besluttede de sig for at forfølge idéen. Den første Sjöstrand-leverance kom til Island indenfor få måneder. Uden en klar plan ej heller en strategi kastede de sig ud i det med mottoet: “Det hele skal nok gå” – de tvivlede aldrig på deres succes.

Ifølge Gunnar var perfekt timing en del af succesen, da Sjöstrand ramte markedet i en tid, hvor klima-bevågenhed blev kraftigt forstærket i et land, hvor menneskene overalt er i tæt kontakten med naturen. En anden nævneværdig succesfaktor har været et stærkt, kreativt og personligt koncept, som er blevet omfavnet.

 

“Islændinge har god smag, når det kommer til design, og det er ikke en hemmelighed, at Sjöstrand har den flotteste kapselmaskine på markedet.”

Lanceringseventet blev holdt i december 2017, og den første levering blev udsolgt med det samme – succesen var et faktum. Holdet lykkedes med at få Sjöstrand’s espressomaskine placeret i nogle af Islands mest velrenommerede designbutikker, og i dag er Sjöstrand’s kaffekapsler tilgængelige i nogle udvalgte supermarkeder, således at kaffen er let at komme i nærheden af.

Her på det sidste er de begyndt at have fokus på det professionelle marked, og på Hotel Geysir findes Sjöstrand’s espressomaskiner i alle 77 rum sammen med en større kaffemaskine ved morgenmadsbuffeten.

Gunnar er professionel håndboldspiller og har spillet både for det islandske landshold og klubhold i Sverige, Frankrig, Tyskland og i øjeblikket i Danmark. Han er også en sand entreprenør og sammen med hans kone står de for den islandske blog- og modeside Trendnet. Island siges ofte at være et trendbarometer, og Gunnar tror på, at det også gælder med hensyn til kaffe.

I Island er trenden en større efterspørgsel efter kvalitetskaffe både hjemme og på arbejde. Han ser klart, at mange folk investerer i hjemme-baristamaskiner, hvilket er det, Sjöstrand er lykkedes med at levere. N°1 and N°3 er bestsellere, men den nye smag N°5 er en stor udfordrer – med nogle anmeldelser. Gunnar foretrækker selv N°1 for det meste som Lungo.

“Vi startede med et lager i garagen, men siden december 2019 har vi haft et showroom, hvor vi kan byde kunder velkommen og tilbyde dem en god kop kaffe. Hvis du på et tidspunkt er i Reykjavik, er du mere end velkommen til at kigge forbi!”

You're using an old browser

Old browsers only have partial support for new technology and doesn't give the website an honset chance to live up to its fully potential. You can easily download an other web browser that works better. Here is onyl a few modern browsers that works great!

Update my browser

I'd like to continue anyway